Μίλησε για την Κέιτ Μίντλετον με τον τρόπο του: Το αισιόδοξο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου ενόψει του Πάσχα

March 29, 2024


Ο βασιλιάς Κάρολος έστειλε το δικό του μήνυμα εν μέσω της δικής του προσωπικής μάχης με τον καρκίνο αλλά και της μάχης της Κέιτ Μίντλετον με την ασθένεια.Ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε ότι συνεχίζει να υπηρετεί το έθνος με «όλη μου την καρδιά» σε ένα προσωπικό πασχαλινό μήνυμα μετά τη διάγνωση του καρκίνου του ίδιου και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον.Το βιντεοσκοπημένο ηχητικό μήνυμα μετα…


Ο βασιλιάς Κάρολος έστειλε το δικό του μήνυμα εν μέσω της δικής του προσωπικής μάχης με τον καρκίνο αλλά και της μάχης της Κέιτ Μίντλετον με την ασθένεια.

Ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε ότι συνεχίζει να υπηρετεί το έθνος με «όλη μου την καρδιά» σε ένα προσωπικό πασχαλινό μήνυμα μετά τη διάγνωση του καρκίνου του ίδιου και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον.

Το βιντεοσκοπημένο ηχητικό μήνυμα μεταδόθηκε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη (28.03.2024) για το Καθολικό Πάσχα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ ενόψει του Πάσχα.

Ο βασιλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, μίλησε για την «ιδιαίτερη προσευχή» του αυτό το Πάσχα και εξέφρασε τη «μεγάλη του λύπη» που δεν μπόρεσε να παραστεί στη λειτουργία.

Ο μονάρχης διάβασε απόσπασμα από τη Βίβλο που αφηγείται για τον Ιησού που πλένει τα πόδια των μαθητών του και μίλησε για το παράδειγμα που έδωσε.

Είπε ότι ο στίχος, από το Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη, «έχει την προέλευσή του στη ζωή του Κυρίου μας, ο οποίος γονάτισε μπροστά στους μαθητές του και προς μεγάλη τους έκπληξη έπλυνε τα κουρασμένα πόδια τους».

Ο μονάρχης είπε ότι με αυτόν τον τρόπο, ο Ιησούς έδωσε «ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον» – και πώς ως έθνος «χρειαζόμαστε και επωφελούμαστε σε μεγάλο βαθμό από εκείνους που μας τείνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε στιγμές ανάγκης».

Ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος ανέβηκε στον θρόνο πριν από 18 μήνες, δήλωσε ότι η πράξη λατρείας του θύμισε την υπόσχεση που έδωσε στην αρχή της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα του Χριστού – «όχι για να υπηρετηθεί, αλλά για να υπηρετήσει».

«Αυτό προσπαθούσα πάντα να κάνω και συνεχίζω να κάνω με όλη μου την καρδιά», είπε.

«Είναι η ιδιαίτερη προσευχή μου σήμερα ώστε το παράδειγμα του Κυρίου μας να συνεχίσει να μας εμπνέει και να ενισχύει όλες τις κοινότητές μας».

Και πρόσθεσε: «Ο Θεός να σας ευλογήσει όλους αυτό το Πάσχα».

Ο μονάρχης – ο οποίος έχει αποσυρθεί από τα μεγάλης κλίμακας δημόσια καθήκοντα, ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο – κάθεται στο γραφείο του στην αίθουσα του 18ου αιώνα του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου προς το έθνος βιντεοσκοπήθηκε στα μέσα Μαρτίου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα δώσει το παρών στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ την Κυριακή (31.03.2024) μαζί με την Καμίλα και τα λοιπά υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο Γουίλιαμ, η Κέιτ και τα τρία τους παιδιά επέλεξαν να γιορτάσουν σε κλειστό κύκλο τις πασχαλινές διακοπές με αφορμή την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας της Ουαλίας που υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Πληροφορίες από Skynews

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.