Μανώλης Μητσιάς – «Ποτέ δεν παρακάλεσα κανέναν, ποτέ, να μου δώσει ένα τραγουδάκι»

February 24, 2024


Μια όμορφη αναδρομή στην μακρόχρονη καλλιτεχνική του διαδρομή έκανε ο Μανώλης Μητσιάς, το απόγευμα της Παρασκευής, στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ. Μιλώντας στη δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα, ο δημοφιλής ερμηνευτής μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, το ξεκίνημα στον χώρο της μουσικής και τη συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη.Πιο συγκεκριμένα, ο Μανώλης Μητσιάς δήλωσε πως «μονάχος μου τα έκανα σχεδόν όλα. Με τι…


Μια όμορφη αναδρομή στην μακρόχρονη καλλιτεχνική του διαδρομή έκανε ο Μανώλης Μητσιάς, το απόγευμα της Παρασκευής, στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ. Μιλώντας στη δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα, ο δημοφιλής ερμηνευτής μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, το ξεκίνημα στον χώρο της μουσικής και τη συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μανώλης Μητσιάς δήλωσε πως «μονάχος μου τα έκανα σχεδόν όλα. Με τις φιλίες μου, τις γνωριμίες μου. Ποτέ δεν παρακάλεσα κανέναν, ποτέ, να μου δώσει ένα τραγουδάκι. Με ποιο δικαίωμα θα πήγαινα εγώ στον Χατζιδάκι για να του πω «δως μου ένα τραγούδι;». Είναι δυνατόν; Ή στον Μίκη Θεοδωράκη;».

«Στον Θεοδωράκη πήγα το 1969 στο Βραχάτι, όπου ήταν αποκλεισμένος, για να πάρω την ευλογία του για το εάν αξίζω ή δεν αξίζω σαν τραγουδιστής. Γιατί έτσι ξεκίνησα το όραμα μου να γίνω τραγουδιστής επαγγελματίας; Αξίζω ή δεν αξίζω; Και ποιος θα μου το έλεγε αυτό; Ο Μίκης Θεοδωράκης».

«Μου άρεσε να τραγουδάω. Έβλεπα στο καφενείο του πατέρα μου τις κομπανίες τις μακεδονίτικες, που έρχονταν και τραγουδούσαν, τους χάζευα όλο το βράδυ. Μετά είχα πάρει ένα πικ απ μικρό με μπαταρίες των 45 στροφών, δεν είχαμε και ρεύμα όλη την ημέρα άκουγα τραγούδια λαϊκά και δημοτικά. Αυτό ήταν η συντροφιά και η παρέα μας όταν δουλεύαμε στα χωράφια» συμπλήρωσε, επίσης, ο Μανώλης Μητσιάς στο καθημερινό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.