Eurovision 2024: Με αυτή τη σειρά εμφανίζονται οι χώρες στον τελικό! Δείτε τη θέση της Ελλάδας

May 10, 2024


Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, καθώς εμφανίστηκε με υψηλό πυρετό (δείτε εδώ τι δήλωσε σχετικά), η Μαρίνα Σάττι τα έδωσε όλα στη σκηνή του Malmo Arena και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Eurovision. Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 68ο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού ανανεώνει το ραντεβού της με τους απανταχού Eurofans για το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 22:00.Λίγο μετά το τέλος το…


Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, καθώς εμφανίστηκε με υψηλό πυρετό (δείτε εδώ τι δήλωσε σχετικά), η Μαρίνα Σάττι τα έδωσε όλα στη σκηνή του Malmo Arena και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Eurovision. Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 68ο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού ανανεώνει το ραντεβού της με τους απανταχού Eurofans για το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 22:00.

Λίγο μετά το τέλος του B’ ημιτελικού η EBU την ακριβή σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι χώρες στον μεγάλο τελικό. Το μουσικό show θα ανοίξει η οικοδέσποινα Σουηδία, κάτι που ήταν ήδη γνωστό, ενώ την βραδιά θα κλείσει η Αυστρία. Σημειώνεται ότι μέσα στα σχόλια πολλοί σχολιάζουν αρνητικά την παρουσία του Ισραήλ στον μουσικό διαγωνισμό, εξαιτίας του πολέμου.

Η λίστα με τις 26 χώρες στον τελικό της Eurovision

Συνολικά 26 χώρες διεκδικούν φέτος το τρόπαιο της Eurovision, με Ελλάδα και Κύπρο να έχουν θέσει επίσης δυνατές συμμετοχές, και την Κροατία να φαντάζει πλέον ως το απόλυτο φαβορί. Αυτό προκύπτει και από τη σειρά εμφάνισης, αφού η Μαρίνα Σάττι θα εμφανιστεί στη 12η θέση, η Silia Kapsis στην 20η, ενώ ο Baby Lasagna στην 23η θέση. Σημειώνεται πως διαχρονικά ο διαγωνισμός ευνοεί τις συμμετοχές πιο κοντά στο φινάλε της βραδιάς, καθώς το κοινό θυμάται πιο έντονα εκείνες τις συμμετοχές

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, λίγο πριν από τον Τελικό, που θα πραγματοποιηθεί, στις 22:00, στο Μάλμε της Σουηδίας, η θεματική εκπομπή της ΕΡΤ1, Eurovision Night, θα μας διασκεδάσει, θα μας ενημερώσει και θα σχολιάσει όλα όσα θα συμβούν στη μουσική γιορτή. Τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα σχολιάσουν ο Ζερόμ Καλούτα και ο Θανάσης Αλευράς. Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής θα ανακοινώσει η Έλενα Παπαρίζου.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τη σειρά εμφάνισης των χωρών:

Σουηδία

Ουκρανία

Γερμανία

Λουξεμβούργο

Ολλανδία

Ισραήλ

Λιθουανία

Ισπανία

Εσθονία

Ιρλανδία

Λετονία

Ελλάδα

Ηνωμένο Βασίλειο

Νορβηγία

Ιταλία

Σερβία

Φινλανδία

Πορτογαλία

Αρμενία

Κύπρος

Ελβετία

Σλοβενία

Κροατία

Γεωργία

Γαλλία

Αυστρία

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.