Eurovision: Ενοχλημένη η EBU με την απόφαση του Eric Saade να ανέβει στη σκηνή με παλαιστινιακό μαντήλι – Η ανακοίνωση της

May 8, 2024


Ένας από τους κανόνες που υπάρχουν στην Eurovision είναι πως οτιδήποτε παραπέμπει σε πολιτικό περιερχόμενο απαγορεύεται από τον μουσικό διαγωνισμό. Φέτος μάλιστα, έχει αποκλείσει σημαίες της Παλαιστίνης τόσο πάνω όσο και κάτω από την σκηνή.Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για την συμμετοχή του Ισραήλ και μάλιστα στον Α ημιτελικό που εμφανίστηκε η χώρα, η τραγουδίστρια πριν βγει στην σκηνή ήταν κλεισμένη…


Ένας από τους κανόνες που υπάρχουν στην Eurovision είναι πως οτιδήποτε παραπέμπει σε πολιτικό περιερχόμενο απαγορεύεται από τον μουσικό διαγωνισμό. Φέτος μάλιστα, έχει αποκλείσει σημαίες της Παλαιστίνης τόσο πάνω όσο και κάτω από την σκηνή.

Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για την συμμετοχή του Ισραήλ και μάλιστα στον Α ημιτελικό που εμφανίστηκε η χώρα, η τραγουδίστρια πριν βγει στην σκηνή ήταν κλεισμένη στο καμαρίνι της με έντονη φύλαξη, καθώς υπήρξαν απειλές για τη ζωή της.

Δεν είναι όμως μόνο ο κόσμος που στηρίζει την Παλαιστίνη. Συγκεκριμένα, ο Eric Saade, ο οποίος τραγούδησε στο opening act του διαγωνισμού (μετά την Φουρέιρα που τους τρέλανε όλους), εμφανίστηκε με παλαιστινιακό μαντήλι στο χέρι ως ένδειξη συμπαράστασης στον λαό που βομβαρδίζεται από το Ισραήλ.

Η απάντηση της Eurovision στον Eric Saade

Ο επίσημος λογαριασμός της Eurovision στο Instagram ενώ δημοσίευσε όλες τις εμφανίσεις των χωρών αλλά και των καλεσμένων, την εμφάνιση του Σουηδού τραγουδιστή που συμμετείχε στο διαγωνισμό το 2011 με το Popular, δεν την δημοσίευσε.

Η EBU μάλιστα, έβγαλε ανακοίνωση σχετικά: «Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή. Όλοι οι ερμηνευτές γνωρίζουν τους κανόνες του Διαγωνισμού και λυπούμαστε που ο Eric Saade επέλεξε να συμβιβάσει τη μη πολιτική φύση της εκδήλωσης. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να το συζητήσουμε μαζί σας μετά τη ζωντανή μετάδοση, εάν χρειαστεί».

Να σημειώσουμε πως ο Eric Saade είναι μισός Σουηδός και μισός Παλαιστίνιος

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.