Άννα Παναγιωτοπούλου: «Έχω κατάθλιψη! Φοβάμαι να ζήσω χωρίς φαρμακευτική αγωγή» – Η σπάνια εξομολόγησή της πριν φύγει από τη ζωή

May 5, 2024


Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 5/5. Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε τεράστιο σοκ και θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και σε όλους τους θαυμαστές της ηθοποιού που την παρακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τους ρόλους της.Παλιές της συνέντευξεις έχουν έρθει ξανά στο φως της δημοσιότητας έκτοτε και μία από αυτές, που είχε παραχωρήσε…


Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 5/5. Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε τεράστιο σοκ και θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και σε όλους τους θαυμαστές της ηθοποιού που την παρακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τους ρόλους της.

Παλιές της συνέντευξεις έχουν έρθει ξανά στο φως της δημοσιότητας έκτοτε και μία από αυτές, που είχε παραχωρήσει στον Θοδωρή Αθερίδη, έχει προκαλέσει αίσθηση, διότι η ίδια εξομολογούνταν την μάχη της με την κατάθλιψη. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως έπασχε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και από αλτσχάιμερ.

Δείτε επίσης: Ο «Αντώνης» της από την «Ντόλτσε Βίτα» την αποχαιρετά με πόνο: «Καλό σου ταξίδι»

Η εξομολόγηση της Άννας Παναγιωτοπούλου για τη μάχη της με την κατάθλιψη

«Βέβαια και έχω κάνει ψυχοθεραπεία. Η ψυχανάλυση δεν με βοήθησε καθόλου. Δεν με μπέρδεψε, αλλά δεν τα πήγα καλά, δεν λειτούργησε καθόλου. Εξαρτάται και από τον γιατρό νομίζω. Είχα δοκιμάσει με τρεις, αλλά τότε ήμασταν του τρελού. Δεν είχα προβλήματα τότε. Έχω κατάθλιψη, αυτό το ξέρω. Είμαι καταθλιπτική, είναι δεδομένο αυτό. Συνέχεια παίρνω χάπια, δεν γίνεται αλλιώς. Μόνο στην Τήνο μπορώ να ζω χωρίς χάπια γιατί εκεί είμαι πάρα πολύ ήρεμη, είμαι χαλαρή. Μένω μακριά από τη Μεγαλόχωρη, σε άλλο χωριό, στην Υστέρνια. Πριν από την κρίση πήγαινα 6 μήνες στην Τήνο και 6 μήνες Αθήνα. Δύο φορές έμεινα 18 μήνες σερί εκεί.

Η κατάθλιψη είναι μάστιγα. Νομίζω ότι όλος ο κόσμος έχει είτε το ξέρει είτε δεν το ξέρει, έττσι όπως είναι τα πράγματα τώρα. Εγώ, όμως, είμαι καταθλιπτική από μικρή, είχα πάντα έφεση. Είχα πάει τότε σε έναν γιατρό, δεν συνεννοηθήκαμε, μετά το άφησα. Όταν έπαθα κρίση μετά πήγα σε έναν σοβαρό γιατρό και μου έδωσε χάπια, δεν μου έκανε ψυχανάλυση. Μου είπε ότι έβλεπε ότι είμαι καταθλιπτική από το χαμόγελό μου από την τηλεόραση που με έβλεπε.

Κατάθλιψη και κωμωδία παντρεύονται μια χαρά! Είναι καταφύγιο. Δεν είναι αντίθεση. Οι πιο δραματικοί άνθρωποι ήταν οι κωμικοί. Από τότε δεν έχω ζήσει μεγάλο διάστημα χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Φοβάμαι να ζήσω χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Όταν έκανα και σίριαλ έπαιρνα και υπνωτικά χάπια για να κοιμηθώ. Αυτά κόβονται πολύ δύσκολα όταν παίρνεις σνέχεια. Τα έκοψα στην Τήνο εν μία νυκτί, είπα δεν θα ξαναπάρω, τέλος, δεν με πείραξε τίποτα. Εκεί δεν με πειράζει τίποτα», έλεγε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Ντυμένη στα μαύρα στο αγαπημένο της μέρος – Η τελευταία της δημόσια εμφάνιση 6 χρόνια πριν

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.