Δύσκολες ώρες για τη Βασίλισσα Σοφία – Εκτάκτως στο νοσοκομείο η αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

April 11, 2024


Η αδερφή του βασιλιά Κωνσταντίνου και της πριγκίπισσας Ειρήνης, Βασίλισσα Σοφία, μεταφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης 9/4, εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μαδρίτης.Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας ανέφερε ότι η βασίλισσα Σοφία, η οποία είναι σήμερα 85 ετών, εισήχθη στην κλινική Ruber με λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παραμένει νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο και …


Η αδερφή του βασιλιά Κωνσταντίνου και της πριγκίπισσας Ειρήνης, Βασίλισσα Σοφία, μεταφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης 9/4, εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μαδρίτης.

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας ανέφερε ότι η βασίλισσα Σοφία, η οποία είναι σήμερα 85 ετών, εισήχθη στην κλινική Ruber με λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παραμένει νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο και βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση των γιατρών. Η βασίλισσα Σοφία χαίρει εξαιρετικής υγείας και δεν έχει νοσηλευτεί ποτέ στο παρελθόν σε νοσοκομείο.

Η τελευταία φορά που πήγε σε κέντρο υγείας ήταν στις 30 Ιανουαρίου 1968 για να φέρει στον κόσμο τον μικρό της γιο, βασιλιά Φελίπε.

Σύμφωνα με το περιοδικό ¡HOLA!, η βασίλισσα Σοφία φρόντιζε πάντα τη διατροφή της με καλές συνήθειες. Έκανε σκι, ιππασία, έπαιξε τένις και στα νιάτα της έγινε εφεδρικό μέλος της ελληνικής ομάδας ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960.

Απολαμβάνει απλό φαγητό και πιάτα που περιλαμβάνουν λαχανικά, φρέσκα λαχανικά, δημητριακά, τυριά και φρούτα. Δεν πίνει σχεδόν καθόλου αλκοόλ, αν και της αρέσει το κόκκινο κρασί και λατρεύει τη σοκολάτα.

Της αρέσει να διαβάζει, να ζωγραφίζει, να παρακολουθεί σειρές (δραματικά) και κλασική μουσική. Στην πραγματικότητα είναι μεγάλη λάτρης της μουσικής με γούστα τόσο διαφορετικά όπως ο Μότσαρτ, ο Χέντελ, συμπεριλαμβανομένων των Beatles, Dire Straits, Julio Iglesias, Adele, Coldplay, Bruce Springsteen και Los Boleros.

Βασίλισσα Σοφία
Βασίλισσα Σοφία

60 χρόνια μετά έγινε γνωστό: Ο λόγος που ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος χώρισε την Αλίκη Βουγιουκλάκη & την έδιωξε από το παλάτι

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε μία έντονη προσωπική ζωή, με πολλούς άνδρες, είτε να έχουν περάσει από τη ζωή της, είτε να τη φλερτάρουν, όπως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Το 1960, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούσαν, ο διάδοχος βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχαν γνωριστεί μέσω του Σοφοκλή Βενιζέλου και ο νεαρός -τότε- πρίγκιπας- είχε «κεραυνοβοληθεί» μαζί της.

Μπορεί να έγινε έτσι ή ίσως ο Νάσος Μπότσης να ήταν αυτός που την έβαλε στη βασιλική οικογένεια, αφού η αδελφή του, Τούλα Λεβίδη, ήταν στην αυλή της Φρειδερίκης και επιστήθια φίλη της πριγκίπισσας Σοφίας.

Η Σοφία, μαζί με την Ειρήνη, και τον -τότε διάδοχο- Κωνσταντίνο, πήγαν να δουν την Αλίκη να παίζει στην παράσταση «Τόπο στα νιάτα» και μετά, έσπευσαν στις κουΐντες για να τη συγχαρούν.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.