Νεκροί είναι τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Συρίας από ισραηλινή επιδρομή με στόχο το αεροδρόμιο της Δαμασκού.Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι εκτός λειτουργίας τέθηκαν τα διεθνή αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού στη Συρία έπειτα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα.«Περίπου στις 05:25 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθε…
Νεκροί είναι τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Συρίας από ισραηλινή επιδρομή με στόχο το αεροδρόμιο της Δαμασκού.
Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι εκτός λειτουργίας τέθηκαν τα διεθνή αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού στη Συρία έπειτα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα.
«Περίπου στις 05:25 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση με στόχο τα διεθνή αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού», είχε δηλώσει στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης.
Οι προγραμματισμένες πτήσεις από και προς τα δύο αεροδρόμια μεταφέρονται στο αεροδρόμιο της Λατάκειας, επισήμανε το συριακό υπουργείο Μεταφορών.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, που ταυτόχρονα πλήγματα έχουν στόχο τα δύο αεροδρόμια. Στις 12 Οκτωβρίου πλήγματα είχαν θέσει και πάλι εκτός λειτουργίας τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού.
Δείτε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Πρειδοποιητική βολή στο συνεργείο της ΕΡΤ εν αναμονή της χερσαίας εισβολής στη Γάζα (video)
Εξάλλου, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ισραηλινές επιδρομές στοχοθέτησαν το αεροδρόμιο του Χαλεπιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ οι συριακές αρχές είχαν επισημάνει ότι το αεροδρόμιο τέθηκε εκτός λειτουργίας.
Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του συριακού εδάφους, από το 2011 όταν ξέσπασε στη χώρα ο εμφύλιος.
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στοχοθετεί κυρίως θέσεις δυνάμεων που στηρίζονται από το Ιράν και τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ, συμμάχους της Δαμασκού και εχθρών του Ισραήλ, αλλά και του συριακού στρατού.
Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα «πυρά» από τον ισραηλινό στρατό κατά της Χαμάς – «Θα αυξήσουμε από σήμερα τα πλήγματα στην Γάζα» (video)
Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε (21/10) ότι σκοπεύει “να αυξήσει” τους βομβαρδισμούς του στη Γάζα, ενόψει των προετοιμασιών της επόμενης φάσης της επιχείρησής του στο παλαιστινιακό έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς. Με την ευκαιρία, δείτε την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών για τον πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς.
“Από σήμερα θα αυξήσουμε τα πλήγματα”, δήλωσε ο στρατηγός Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.