Eurovision 2025: Ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις – Τι ζητά η Ισπανία

April 12, 2025


Η Ισπανία ανήκει στις αποκαλούμενες Big 5 της Eurovision, μαζί με την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα μήνα πριν την 69η διοργάνωση, φαίνεται ότι ξεκινά νέα συζήτηση με θέμα τη συμμετοχή του Ισραήλ. Η δημόσια ισπανική ραδιοτηλεόραση RTVE, λόγω των «ανησυχιών» που συνδέονται με την «κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας», έστειλε επιστολή στην EBU. «Πρέπει να συζητηθεί η συμμετοχή …


Η Ισπανία ανήκει στις αποκαλούμενες Big 5 της Eurovision, μαζί με την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα μήνα πριν την 69η διοργάνωση, φαίνεται ότι ξεκινά νέα συζήτηση με θέμα τη συμμετοχή του Ισραήλ.

Η δημόσια ισπανική ραδιοτηλεόραση RTVE, λόγω των «ανησυχιών» που συνδέονται με την «κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας», έστειλε επιστολή στην EBU. «Πρέπει να συζητηθεί η συμμετοχή στον διαγωνισμό της ισραηλινής δημόσιας τηλεόρασης (KAN)», αναφέρει μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ισπανική ραδιοτηλεόραση.

Στην επιστολή της, «η RTVE επαναλαμβάνει την υποστήριξή της» στη Eurovision «αλλά επίσης αναγνωρίζει ότι η κατάσταση στη Γάζα και η συμμετοχή της δημόσιας τηλεόρασης KAN προκαλούν ανησυχίες στην ισπανική κοινωνία».

Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ θα εκπροσωπηθεί από την Γιουβάλ Ράφαελ, επιζώσα της επίθεσης της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Στα τέλη Μαρτίου Φινλανδοί είχαν υπογράψει ένα διαδικτυακό αίτημα που απευθυνόταν στη δημόσια τηλεόραση Yle, καλώντας την να ασκήσει πιέσεις στην EBU για να αποκλειστεί το Ισραήλ από τον διαγωνισμό.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.