Τάκης Παπαματθαίου: «Γίνονται τόσες πολλές δουλείες στην τηλεόραση που κάποια πράγματα καταντάνε παρακμιακά»

February 9, 2024


Με αφορμή τη συμμετοχή του στις παραστάσεις «Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη» και «Χορεύοντας με την θύελλα», ο Τάκης Παπαματθαίου μίλησε εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή Ελένη και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Αρκά. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση και το επάγγελμά του, καθώς και στον γιο του, Ιάσονα Παπαματθαίου, που ακολουθεί τον ίδιο δρόμο.«Αν δεν το αγαπάς αυτό, και δεν …


Με αφορμή τη συμμετοχή του στις παραστάσεις «Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη» και «Χορεύοντας με την θύελλα», ο Τάκης Παπαματθαίου μίλησε εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή Ελένη και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Αρκά. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση και το επάγγελμά του, καθώς και στον γιο του, Ιάσονα Παπαματθαίου, που ακολουθεί τον ίδιο δρόμο.

«Αν δεν το αγαπάς αυτό, και δεν είναι “ψωνισμένος” με την καλή έννοια, δεν αντέχεται. Έχω παίξει με κολικούς, με πυρετό και με πνευμονία. Σπούδασα στο πολιτικό τμήμα της Νομικής και από παράσταση της Νομικής ξεκίνησα να γίνω ηθοποιός. Τότε δούλευα με πολύ δυνατό “τσατσιλίκι” στην τράπεζα, και την άφησα», είπε αρχικά ο Τάκης Παπαματθαίου για να συμπληρώσει: «Η μητέρα μου είδε ότι είχα αγχωθεί να περάσω στη Νομική, και μου είπε κάποια στιγμή, “Μην τρελαίνεσαι. Γιατί δεν πας να γίνεις ηθοποιός;”. Δεν ξέρω πώς το είδε προκειμένου να με “σώσει”».

Δείτε επίσης: «Διορθώστε το γιατί θα βρικολακιάσω…» – Η επική ιστορία του Τάκη Παπαματθαίου με το ελληνικό δημόσιο

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δουλειές που γίνονται στην τηλεόραση, όπου είπε σχετικά: «Δεν ξέρω αν ακούγεται εγωιστικό, ο σκοπός όταν επιλέγεις έναν χώρο να δουλέψεις είναι να νιώθεις λίγο άρχοντας. Γίνονται τόσες πολλές δουλείες στην τηλεόραση που κάποια πράγματα καταντάνε παρακμιακά».

Ο Τάκης Παπαματθαίου μίλησε για τον γιο του Ιάσονα

Όσον αφορά τον γιο του, ο Τάκης Παπαματθαίου δήλωσε: «Ενώ είμαι ανοιχτό μυαλό, είμαι και συντηρητικός. Αυτό που θα ήθελα για τον γιο μου είναι να γίνει γιατρός, να με φροντίζει. Όταν μου είπε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός ξαφνιάστηκα κάπως. Το σκέφτηκα, αλλά αφού ήθελε να το κάνει, το δέχτηκα. Όταν τον είδα στην πρώτη του παράσταση ήταν πολύ καλός και όταν με ρώτησε του είπα πως έγινα οπαδός του από εκείνη την ημέρα. Ο Ιάσονας είναι σεμνός, πολύ καλό παιδί, το ακούω παντού στον χώρο, οπότε με ικανοποιεί αυτό αρχικά. Είναι και ταλαντούχος».

Όσον αφορά τους ανθρώπους από άλλους χώρους που ασχολούνται με την υποκριτική, ο Τάκης Παπαματθαίου δήλωσε: «Είναι ανεπίτρεπτο και κουφό, να μην υπάρχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ηθοποιού. Με άλλα λόγια δεν χρειάζεται κάποιος να πάει σε μια σχολή, ο κάθε περαστικός μπορεί να παίξει».

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του Τάκη Παπαματθαίου:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.